Salzburg doveo Mendesa da Silvu

Salzburg doveo Mendesa da Silvu

Edmir Škorić

Trener Salzburga Huub Stevens u klub je doveo prvo pojačanje. Riječ je o 27-godišnjem Davidu Mendesu da Silvi, koji je stigao iz holandskog AZ Alkmaara.

David Mendes da Silva je potpisao trogodišnji ugovor sa Holanđanima, a za sada nisu poznati financijski detalji.

Ovaj fudbaler rođen je u Rotterdamu, gdje je počeo karijeru u dresu Sparte, potom 2003. godine bio posuđen Ajaxu, nakon čega je potpisao za NAC Bredu. Početkom 20006. godine postaje novi član AZ Alkmaara, sa kojima je bio prvak Holandije u sezoni 2008/09.

Mendes da Silva je odigrao i sedam utakmica za Holandiju, pa je stoga bio prva želja za trenera Salzburga, Huub Stevensa.

Red Bull Salzburg započinje svoj evropski put u utorak, kada će austrijanski predstavnik u okviru 2. pretkola Lige prvaka igrati protiv HB Torshavna iz Farskih ostrva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti