Salzburg dovodi Anasa Sharbinija

Austrijski prvak odriješio kesu

Salzburg dovodi Anasa Sharbinija

Edmir Škorić

Austrijski prvak Red Bull Salzburg blizu je dovođenja Anasa Sharbinija, napadača Rijeke i jedne od ovosezonskih senzacija HNL-a.

Kako piše Večernji list, klub sa Kantride bi za Sharbinija mogla profitirati od 2 do 2,5 miliona eura.

Sharbini bi budžetskoj kasi NK Rijeke mogao pridodati 2-2,5 miliona eura, koliko su spremni da plate čelnici Red Bull Salzburga. No, sa Kantride uz novac žele i posudbu Manuela Pamića, igrača Salzburga. No, ukupna svota bi bila i do 3,5 miliona eura, što je, pak, više nego se očekuje u Rijeci.

Za Sharbinija interesovanje su pokazali Stuttgart, Twente, Heerenveen, Ajax, Standard, Lens, a splitski Hajduk zapao je u sjeni evropskih velikana u nastojanju da dovedu mladog igrača.

"Za sada čekamo. Ima dosta zainteresiranih, ali ne želimo ga prodati pod svaku cijenu, već ćemo izabrati najbolju ponudu i za klub i za Anasa. Još nismo blizu konačnog rješenja", riječi su direktora Rubeša, navodi Večernji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.