Salzburg i Austria u derbiju kola bez golova

Derbi lidera prvenstva bez golova

Salzburg i Austria u derbiju kola bez golova

Salzburg i Austria ušli su u međusobni duel kao dvije prvoplasirane ekipe. Pet bodova više imao je gost iz Beča. 

Prvu priliku na susretu stvorili su gosti u 9. minuti, ali je Manuel Ortlechner bio neprecizan. Na narednu priliku morali smo čekati do 22. minute, Soriano je probao glavom, ali je golman gostiju ostao nesavladan. Novu priliku isti fudbaler je imao u 30. minuti, ali nije uspio savladati Lindera. Samo dvije minute kasnije prilika za Marija Stankovića, ali je Walke ostao nesavladan. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. 

 

Na prvu priliku u drugom poluvremenu čekali smo do 64. minute, Kampl je pokušao, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Austrije. Posljednju priliku za promjenu rezultata imao je Gorgon, ali se mreža Salzburga nije zatresla. Ostalo je Salzburg - Austria 0:0. Tako su gosti iz Beča zadržali pet poena prednosti u odnosu na rivala iz salzburga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.