Salzburg sjajnim preokretom do naredne faze

Evropska liga, grupa F

Salzburg sjajnim preokretom do naredne faze

Salzburg je napravio preokren nad Slovanom u Bratislavi i tako došao do naredne faze Evropske lige, dok je Paris Saint-Germain slavio protiv Athletic Bilbaa, ali se Parižani nisu radovali na kraju susreta.

Austrijska ekipa ima isto bodova kao i Francuzi, međutim Salzburg je bolji od Paris Saint-Germaina u međusobnim duelima, tako da oni idu u narednu grupu Evropske lige.

Salzburg je u Bratislavi doživio veliki šok na startu utakmice. Već nakon šest minuta Slovan je vodio sa 2:0. Oba gola postigao je Igor Zofcak. Ipak, austrijska ekipa uspjela se oporaviti od šoka i ekspresno se vratiti u utakmicu.

Stefan Johannesson je pokazao na bijelu tačku u 19. minuti, a siguran izvođač penala bio je Jakob Jantscher. Salzburgu je trebalo samo pet minuta da izjednači rezultat. Leandro je sve lijepo uradio i udarcem sa 20-ak metara donio je izjednačenje.

Do kraja prvog poluvremena bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Početkom drugog dijela utakmice, tačnije u 52. minuti, Marian Had je pogodio vlastitu mrežu i tako doveo Salzburg u vodstvo, koje im je, kasnije će se ispostaviti, donijelo plasman u narednu fazu Evropske lige.

Pirova pobjeda Paris Saint-Germaina nad Athletic Bilbaom


Athletic Bilbao je dobro otvorio utakmicu. Španska ekipa je došla veoma rano u vodstvo. Jon Aurtenetxe je u 3. minuti nakon kornera glavom pogodio mrežu Paris Saint-Germaina. Međutim, Francuzi su veoma brzo preuzeli kontrolu na terenu, a Javier Pastoe je izjednačio u 21. minuti.

Pastore je u 35. minuti pokazao zašto vrijedi 43 miliona eura. Argentinac je sjajno izigrao odbranu Athletica, a nakon što je njegov šut zaustavljen, Jean Christophe Bahebeck je promašio gotovo prazan gol.

Bahebeck je samo četiri minute propustio još jednu stopostotnu priliku. Bio je nepracizan sa svega nekolika metra. Mathieu Bodmer je nakon asistencije Nenea doveo Paržane u vodstvo, tako da se prvo poluvrijeme završilo rezultatom 2:1, a Kevin Gamerio je prije odlaska na odmor propustio odličnu priliku.

Athletic je u drugom dijelu utakmice krenuo ofanzivno. David Lopez, prelijepim golom sa 20-ak metara, donio je izjednačenje. Španska ekipa je nastavila napadati. Velike prilike Andoni Iraola i Markel Susaeta. Ipak, pred kraj susreta Paris Saint-Germain je došao do pobjede.

Penal je dosuđen za PSG u 84. minuti, iako nije postojao, jer je igranje rukom bilo van šesnaesterca. Nene je preuzeo odgovornost i promašio gol. Odmah u sljedećoj akciji Mevlut Erding je centrirao sa desne strane, a loptu u svoju mrežu poslao je Inigo Perez. Pred sami kraj susreta Nene je oboren u šesnaestercu, a Guilaume Hoarau bio je uspješan sa bijele tačke za 4:2.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije