Salzburg u 3. pretkolu, Vladavić nije igrao

Uzvrati 2. pretkola Lige prvaka

Salzburg u 3. pretkolu, Vladavić nije igrao

Edmir Škorić

Večeras i sutra su na rasporedu uzvratni sureti 2. pretkola Lige prvaka, a svoj plasman u narednu fazu natjecanja, odnosno 3. pretkolo, već su izborili Omonia, Dinamo Tirana i Salzburg.

Kiparska Omonia i u uzvratnom susretu je bila bolja od makedonske Renove, te se sa ukupnim rezultatom 5:0 plasirala u 3. pretkolo Lige prvaka.

Omonia je u prvom susretu kao domaćin, prije sedam dana, slavila sa 3:0, a do pobjede su Kiprani stigli i u večerašnjem susretu.

Naime, golovima Aloneftisa i Leanrda, Omonia je u Džepčištu pobijedila rezultatom 0:2, te će u 3. pretkolu odmjeriti snage sa Red Bull Salzburgom. Austrijanci su poraženi u Torshavnu od HB-a, ali zahvaljujući pobjedi od 5:0 iz prvog susreta, prolaze dalje.

Svog protivnika u 3. pretkolu saznao je i zagrebački Dinamo. Naime, Dinamo je u Tirani s minimalnih 1:0 slavio protiv Sheriffa, no tim iz Tiraspola prolazi dalje zbog pobjede u prvom meču (3:1).

Liga prvaka, 2. pretkolo:
Renova - Omonia 0:2
Dinamo (T) - Sheriff 1:0
HB Torshavn - Salzburg 1:0
TNS - Bohemians (20:00)
Koper - Dinamo (20:15)
Rudar - Litex (20:30)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.