Šamar na Koševu: Metalleghe zasluženo nosi puni plijen

Blijedo izdanje bordo tima

Šamar na Koševu: Metalleghe zasluženo nosi puni plijen

Metalleghe je danas na Koševu potpuno zasluženo savladao Sarajevo rezultatom 2:1 i tako zadao novi udarac bordo timu.

Prvi udarac na utakmici bilježimo u trećoj minuti, kada je Duljević sa velike udaljenosti topovski šutirao preko gola Fejzića. Uslijedio je period mirne igre, da bi u 17. minuti uslijedio hladan tuš za navijače Sarajeva. Metalleghe je poveo nakon svog prvog kornera na utakmici. Smušenu reakciju odbrane bordo tima iskoristio je Dragoslav Stakić, koji je glavom matirao Bojana Pavlovića za vodstvo Jajčana od 1:0.

Iako se nakon primljenog pogotka očekivala potpuna ofanziva Sarajeva, izostale su prave prilike pred golom gostiju. Imali su domaći tek pokoju polupriliku, da bi u samom finišu prvog poluvremena bili miljenici sreće. Fudbaler Metalleghea Elvis Bibić je u manje od 60 sekundi imao dvije kolosalne prilike, ali je oba puta zakazao u realizaciji i tako propustio povisiti prednost svoje ekipe.

Sarajevo je u 49. minuti imalo priliku za izjednačenje, ali je Ahmetovićev udarac izblokiran. Metalleghe je igrao odlično, a nagrada je stigla u 61. minuti kada je Kovač pobjegao odbrani Sarajeva i matirao Pavlovića za visoko vodstvo svog kluba od 2:0.

Bordo tim je krenuo u napade, a u 74. minuti je Mersudin Ahmetović postigao svoj treći gol u sezoni i vratio nadu Sarajevu da može izbjeći poraz, što se na kraju nije desilo.

Do kraja utakmice nije bilo rezultatskih promjena, ali ni nekih većih prilika pa je meč okončan rezultatom 2:1. Ovaj poraz za bordo tim dolazi u jako neugodnom trenutku, a domaće posebno boli činjenica da debitant u ligi nosi sva tri boda sa Koševa.

Premijer liga, 6. kolo:

Sarajevo - Metalleghe 1:2 (Ahmetović 74' - Stakić 17', Kovač 61')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Balić, Radovac, Bekić, Ćetković, Ahmetović.

METALLEGHE: Fejzić, Benović, Bibić, Smajić, Helvida, Selimović, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi