Samara došla do važna tri boda u borbi za opstanak

Gosti slavili važnu pobjedu

Samara došla do važna tri boda u borbi za opstanak

U prvoj utakmici 19. kola Premier lige Rusije snage su odmjerili Amkar i Samara. Gosti su bili uspješniji i slavili pobjedu, 2:0. 

Susret dvije ekipe koje se nalaze u dnu tabele, bolje je otvorio gost. Već nakon šest minuta igre Cherenchikov je umjesto da pusti svog golmana da interveniše, loptu poslao iza njegovih leđa u sopstvenu mrežu. Pokušao je domaćin jako brzo izjednačiti, ali nisu ozbiljnije ugrozili Veremka.

 

U 39. minuti susreta nova radost za goste, a strijelac je Eliseev. Samo dvije minute kasnije novi problemi za Amkar, Semenov je dobio drugi žuti karton i domaćin je ostao sa deset igrača. Nakon prvih 45 minuta gosti su vodili, 2:0. 

 

Gosti su do kraja kontrolisali igru, odigrali rutinski i došli do vrijedna tri boda u borbi za opstanak, ali su još uvijek u opasnoj zoni, na 13. poziciji sa 16 bodova, tri manje od današnjeg domaćina. 

 

Premier liga Rusije, 19. kolo 

Amkar - Samara 0:2 (Cherenchikov 6 ag., Eliseev 39)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.