Samaras i Gekas srušili Hrvate

Crna Gora u baražu

Samaras i Gekas srušili Hrvate

M. Šljivak

Na Georgios Karaiskakis stadionu u Pireju gost reprezentaciji Grčke bila je Hrvatska. Duel koji je mogao odlučiti direktnog  putnika u Ukrajinu i Poljsku donio je više uzbuđenja na tribinama.

Na kraju su slavili Grci sa 2:0, te će u Gruziji u utorak tražiti direktan plasman na Euro, a dovoljan im je i samo jedan bod u tom meču.

Susret je nakon dvije minute igre prekinut zbog napada domaćih navijača na grupu od oko hiljadu gostujućih navijača, a jednom navijaču Hrvatske prema prvim informacijama amputiran je prst. Na terenu tokom prvih 45 minuta nije bilo izrazitih prilika, no u drugom poluvremenu vidjeli smo mnogo bolju utakmicu.

Grčka do prednost dolazi u 71. minuzi golom Samarasa koji pogađa mrežu Pletikose sa vrha kaznenog prostora, da bi na 2:0 povećao Gekas samo osam minuta kasnije. Nakon odlično izvedenog kornera Gekas je glavom pogodio za veliko slavlje Grčke.U drugom susretu grupe F Latvija je nešto ranije večeras savladala Maltu sa 2:0, a golove za Latvijce su postigli Visnakovsk u 33. minuti, te Rudnevs u 83. minuti susreta.

Grupa G: Crna Gora iskoristila kiks Švicarske

Reprezentacija Engleske predvođena Fabiom Capellom gostovala je u Podgorici kod reprezentacije Crne Gore. Već nakon pola sata igre Englezi su imali dva gola prednosti. U 11. minuti za vodstvo gostiju pogađa večeras odlični Ashley Young, a isti igrač upisuje asistenciju za Darrena Benta koji pogađa za 2:0. 

Da bi utakmica ušla u rezultatsku neizvjesnost pobrinuo se Elsad Zvoretić koji u samom finišu prvog poluvremena smanjuje rezultat na 1:2.

Crveni karton Waynea Rooneya u 74. minuti donio je Crnogorcima igrača više na terenu, a gol za veliki bod i plasman Crne Gore u baraž postigao je Andrija Delibašić u 90. minuti utakmice.

Veliku uslugu Crnogorcima napravio je Wels koji je savladao Švicarce sa 2:0. Golom Aarona Ramseya sa bijele tačke u 60. minuti Wels je došao do prednosti, a već u 71. minuti Gareth Bale donosi tri boda svojoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.