Samba produžio ugovor
Odlični Kongoanaca ostaje u Blackburnu

Premiership

Samba produžio ugovor

Kongoanski štoper Christopher Samba produžio je svoj ugovor s Blackburn Roversima do 2014. godine obajvili su iz engelskog kluba.

Samba je rođen u Francuskoj, ali zbog porijekla svojih roditelja igra za Congo. U Blackburn je stigao u januarskom prelaznom roku 2007. godine iz berlinske Herthe za malu svotu od 550.000 eura, ali je vrlo brzo postao jedan od najboljih igrača Roversa. Za dvije i pol godine skupio je 109 nastupa i postigao 9 golova.

Nakon produženja ugovora u upravi kluba nisu krili zadovoljstvo što su uspijeli zadržati odličnog igrača koji pokriva sve defanzivne pozicije, a prošle sezone je čak igrao i napadača.

"Ovaj ugovor je zarađen kroz njegove igre tokom nekoliko sezona provedenih u našem klubu. Odličan igrač i čovjek pokazao je da može igrati i napadača kada je to potrebno za klub", rekao je za klupsku stranicu John Williams, član uprave kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.