Sami Hyypia potpisao za Bayer Leverkusen

Sami Hyypia potpisao za Bayer Leverkusen

M. Skaka

Veteran Liverpoola, Sami Hyypia od ljeta će se priključiti njemačkom Bayeru iz Leverkusena.

Finac koji je na Anfieldu proveo deset godina, potpisao je vijernost “apotekarima” na dvije godine. Od kada je potpisao za Liverpool u avgustu 1999., Hyypia je odigrao 317 ligaških mečeva za “redse” i bio jedan od ključnih igrača generacije koja je osvojila FA kup, Worthington kup i UEFA kup u 2001. godini.

Hyypia je bio zadovoljan nakon jutrošnjih ljekarskih prekleda u Bayeru. “Pregovori sa Bayerom vrlo su pozitivni. Žele me u svojim redovima, a i ja se radujem igrama u njemačkoj i nadam se da ćemo imati dosta uspjeha.”, rekao je iskusni stoper.

Ni Bayerov sportski direktor, Rudi Voller nije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora. “Sami će donijeti iskustvo koje nedostaje našoj mladoj momčadi.”, naglasio je Voller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.