Sami Trabelsi ostaje selektor Tunisa

Sami Trabelsi ostaje selektor Tunisa

E. Škorić

Nakon analiziranja nastupa Tunisa na Afričkom kupu nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabou, tuniški Nogometni savez (FTF) odlučio je da Sami Trabelsi ostane selektor reprezentacije.

Tuniški nogometni savez održao je sastanak sa Trabelsijem i njegovim osobljem u srijedu te su zaključili da bi najbolje bilo da on ostane raditi u reprezentaciji.

Podsjetimo da je Tunis prošao grupnu fazu na Afričkom kupu nacija, ali su u četvrtfinalu poraženi od Gane.

"Puno je solidarnosti unutar našeg Saveza. Ujedinjeni smo tim i razmišljamo dugoročno. Nismo mislili otpustiti Trabelsija, jer je napravio veliki posao. Razgovarao sam s njim sat vremena nakon utakmice s Ganom i rekao mu da ima naše puno povjerenje. Svi smo složni da Sami treba nastaviti raditi s reprezentacijom", rekao je predsjednik FTF-a Anouar Haddad.

Ranije je Tunis u dvije godine smijenio tri selektora. Prije Trabelsija reprezentaciju su vodili Humberto Coelho, Faouzi Benzarti i Bertrand Marchand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.