Samir Bekrić odlazi u Južnu Koreju

Najkorisniji igrač plavih pred potpisom novog ugovora

Samir Bekrić odlazi u Južnu Koreju

Adnan Beganović

Jedan od ključnih igrača Željezničara Samir Bekrić, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Južnoj Koreji, tačnije ekipi Incheon United.

Incheon United šetoplasirani je klub južnokorejskog prvenstva koji sa klupe vodi Ilija Petković, nekadašnji selektor reprezentacije SCG, a u kojem nastupa i Ognjen Koroman, te Makedonac Dragan Čadikovski, pa Bekrić ne bi trebao imati velikih problema da se uklopi, ukoliko dođe do transfera.

O ozbiljnosti kod nas slabo poznatog korejskog tima svjedoči njihov stadion Munhak Incheon sa 50.000 sjedištaBekrićev put ka Južnoj Koreji za SportSport.ba potvrdio je i Amar Osim, strateg sarajevskih plavih.

"Istina je da je Bekrić otišao jutros u Koreju. Ne znam još da li će dogovor biti postignut, ali imam informacije da su ponuđeni dobri uslovi.", rekao je Osim i dodao. "Više ću znati nešto kasnije, kada Bekić stigne u Koreju i kada budem razgovarao sa njim."

Incheon United osnovan je 2003. godine nakon što je za potrebe svjetskog prvenstva 2002. godine izgrađen velelepni Munhak Incheon Stadion. Svoj najveći uspjeh klub je dostigao 2005. godine kada je završio takmičenje u korejskoj K-League na drugom mjestu. Boje kluba su plava i crna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.