Samir Bekrić potpisao za Incheon United!

Treći igrač napustio Grbavicu

Samir Bekrić potpisao za Incheon United!

Prvak Bosne i Hercegovine, FK Željezničar, danas je definitivno ostao bez najkorisnijeg igrača prošle sezone, Samira Bekrića, koji je potpisao jednogodišnji ugovor s Incheon Unitedom.

Željina desetka je u Južnu Koreju otišla prije dvije sedmice, ali je do potpisa ugovora došlo tek danas. Naime, čelni ljudi korejskog kluba su bili zadovoljni Bekrićem, ali se tražila najbolja formula oko uplate obeštećenja na račun Željezničara.

Uprava korejskog kluab je zahtjevala da odštetu uplati u dvije jednake rate, dok je Željina uprava tražila da se pola novca uplati odmah, a ostala polovica do kraja godine u pet jednakih rata. Na kraju je ispalo onako kako je tražila uprava našeg prvaka. Bekrić će zarađivati oko 30.000 dolara mjesečno.

Nakon Bućana i Šimića, koji su prije dva dana otišli u Split, Bekrić je treći član šampionske generacije koji je napustio klub sa Grbavice. Kao što smo već pisali na izlaznim vratima je i Ibrahim Šehić, tako da će Željezničar, ukoliko se ne pojača, znatno oslabljen u kvalifikacije za Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.