Samir Bekrić pred okršaj s Čelikom: Nikad u karijeri nisam bio u ovakvoj situaciji

Iskusni veznjak Slobode za SportSport.ba

Samir Bekrić pred okršaj s Čelikom: Nikad u karijeri nisam bio u ovakvoj situaciji

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode u subotu na svom terenu dočekuju ekipu Čelika u derbiju začelja 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je bez pobjede u drugom dijelu sezone baš kao i Čelik koji ima jedan bod manje od tuzlanskog tima. Sigurno je da Sloboda želi pobjedu u ovom duelu i izlaz iz opasne zone, ali je jasno da Zeničani neće doputovati u Tuzlu sa bijelom zastavom.

Jedan od najiskusnijih igrača Slobode u ovoj sezoni Samir Bekrić u razgovoru za SportSport.ba izjavio je da se nada da će njegov tim slaviti u subotu, te da bi ta pobjeda bila znatan vjetar u leđa za mlađe igrače tuzlanskog kluba.

"Ovo je jako bitna utakmica za nas, ali i za Čelik. Moramo biti pravi na terenu kako bi došli do pobjede i tri boda s kojima bi lakše ušli u ostatak sezone. Imamo mladu ekipu i ova pobjeda bi dobro došla za samopouzdanje. Momci su izgubili vjeru nakon ovih utakmica i pobjeda bi sigurno pomogla da u nastavku sezone budemo još bolji jer oni imaju mnogo toga da pokažu", rekao je Bekrić.

Iskusni veznjak dotakao se i činjenice da se prvi put u karijeri nalazi u klubu koji se bori za opstanak u Premijer ligi, te da je ranije obično igrao u klubovima koji su se borili za titulu prvaka.

"Istina je da sam se uvijek borio za trofej i nikad nisam bio u ovakvoj situaciji, ali ja sam tu jedan od iskusnijih i želim pomoći mladim momcima što više mogu kako bi se adaptirali što prije i izašli iz opasne zone. Samim tim oni bi sigurno bili onda rasterećeniji i bolji u nastavku sezone", dodao je Bekrić.

Neizostavna tema bila je i borba za titulu gdje će se do kraja sezone za naslov prvaka boriti nekoliko klubova. No, za Bekrića je jasno za koga navija.

"Gledao sam sinoć utakmicu Kupa između Borca i Željezničara. Zna se za koga sam navijao (kroz smijeh). Željo je odigrao jako pametno utakmicu i drago mi je zbog toga. Što se lige tiče bit će neizvijesno do kraja jer se tri-četiri ekipe bore za titulu. Odlučit će ko ima veći fond igrača i što se kaže onaj što bude pametniji će osvojiti tiulu. Ja se nadam da će to biti jedna meni jako draga ekipa", kazao je Bekrić kroz smijeh.

Sloboda je prošle sedmice poražena u Mostaru od Zrinjskog (2:0), a Bekrić je u sredinom poluvremena dobio veliki aplauz navijača Zrinjskog za koji je nastupao prije odlaska iz Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio sam godinu dana tu možda u najtežem periodu moje karijere. Zrinjski mi je pružio ruku i trudili su se na svim poljima da budu tu za mene. Oduševljen sam prijemom svih ljudi u klubu i kroz cijelu karijeru sam radio pošteno i profesionalno i vidim da su to prepoznali kada sam izlazio s terena jer je cijeli stadion ustao i aplaudirao. Hvala im na tome to je bio jako lijep gest. I na Grbavici se isto desilo kada sam dao gol i to mi je dokaz da sam napravio nešto u životu", zaključio je Bekrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Bekrić je u dosadašnjem dijelu sezone u Premijer ligi BiH odigrao 20 utakmica za Slobodu, te je postigao četiri gola. Podsjećamo, utakmica između Slobode i Čelika igra se u subotu na Tušnju sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Sloboda - Çelikspor 10:0
5 2
NEUTRAL
Jesil glup!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi