Prva violina mostarskih Rođenih: "Znam što sam se vratio u Bosnu, to sam i ostvario"

Velež kreće po Evropu

Prva violina mostarskih Rođenih: "Znam što sam se vratio u Bosnu, to sam i ostvario"

A. Čaušević

Velež je startao s pripremama za proljetni dio sezone, a navijači popularnih Rođenih se nadaju izlasku na euroscenu nakon tri decenije. 

Prva violina i nositelj igre svakako će biti Samir Radovac čije se dovođenje za Velež ispostavilo kao puni pogodak.

Odlični veznjak je u Mostaru oživio karijeru i vjeruje da on i saigrači mogu izboriti plasman u UEFA Konferencijsku ligu.

"Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali u prvoj polusezoni, imamo 14 utakmica, nadam se da će svaki igrač dati od sebe i svoj maksimum te da ćemo na kraju sezone biti treći ili četvrti na tabeli", poručio je Radovac.

U prvom dijelu sezone Sarajlija se istakao kao jedan od vođa na terenu i kako kaže s tim nema problema. U Veležu je ostvario primarni cilj, a to je igranje u kontinuitetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema pritiska, vratio sam se u Bosnu s namjerom da igram. To mi je bio primarni cilj, to sam i ostvario. Ušao sam u pravu formu, zabio sam četiri gola i ako ovako nastavim sigurno neće biti problema", dodao je Radovac.

Radovac je tokom jeseni bio jedna od najvećih uzdanica Feđe Dudića, nastupio je na 17 ligaških mečeva, a osim četiri gola upisao je i dvije asistencije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Care vratio si se ili u Bosnu i Hercegovinu ili samo u Hercegovinu. U Bosnu nisi nikako.
4 12
che_guevara1
Nisi se ti u Bosnu vratio !
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti