Scena koja je zabrinula sve u Veležu

Nakon pobjede nad Rudar Prijedorom

Scena koja je zabrinula sve u Veležu

A. Čaušević

Pred Veležom je najvažnijih desetak dana u sezoni. 

Rođeni su minimalnim trijumfom savladali Rudar Prijedor. Feđa Dudić je izmiješao karte te je uspio odmoriti neke od vrlo važnih igrača u ekipi.

Gol odluke je postigao raspoloženi Demir Peco, dok su i neki od mladih igrača skupili vrijednu minutažu i iskustvo za ono što ih očekuje.

Ipak, poslije utakmice viđena je scena koja je zabrinula sve u Veležu sa Samirom Radovcem, ključnim igračem u veznom redu.

Naime, Radovac se požalio na bolove u loži te je teren napustio u pratnji ljekarske službe i nije bio na treningu poslije utakmice.

Samir Radovac
Samir Radovac FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

7 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Dudić je odlučio odmah obaviti trening s igračima koji nisu igrali, dok su oni koji su nastupili obavili regeneraciju kako bi danas imali slobodan dan.

Velež već u utorak igra mostarski derbi i nakon dva poraza u ovom dijelu sezone Rođeni će tražiti pozitivan rezultat i neigranje Radovca pod Bijelim brijegom bi sigurno predstavljalo problem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, mnogo važnija utakmica mostarske Crvene čeka 19. maja kada je na programu finale Kupa BiH i sigurno je da će u ovom klubu učiniti sve da osposobe Radovca.

Pozitivna stvar je ta što je sinoćnji trening s ekipom obavio napadač Nermin Haskić, ali njegov nastup u gradskom derbiju je još uvijek pod znakom pitanja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi