Povrijedio se pred AEK: Stižu prve informacije o povredi Samira Radovca

Svi se nadaju da će biti spreman za četvrtak

Povrijedio se pred AEK: Stižu prve informacije o povredi Samira Radovca · Saznajemo

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža sinoć su na svom terenu sa 2:0 pobijedili Posušje u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Međutim, utakmicu na stadionu Rođeni obilježila je povreda veznjaka Samira Radovca koji je morao izaći s terena u drugom poluvremenu.

Radovac se povrijedio nakon duela s jednim igračem Posušja i ukazala mu se ljekarska pomoć. Ovaj veznjak pokušao je nastaviti utakmicu, ali je bilo jasno da je riječ o nešto ozbiljnijoj povredi i morao je napustiti teren.

Feđa Dudić je nakon utakmice izjavio da mu je itekako žao zbog povrede Radovca koja je stigla u najgori trenutak pred okršaj protiv AEK-a, te je u prvi mah izgledalo da je on izgubljen za ovu utakmicu.

No, kako je za SportSport.ba potvrđeno iz mostarskog kluba ono što je najvažnije jeste da ništa nije puklo, te da Radovac ima hematom i nagnječenje tetive.

Iz Veleža će uraditi sve kako bi osposobili Radovca da bude u konkurenciji za prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv AEK-a, a više informacija bit će poznato u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica između Veleža i AEK-a igra se na Grbavici u četvrtak od 20:30 sati.

Također, treba dodati da je zbog Veležovog nastupa u Evropi prihvaćen njihov zahtjev da se odgodi mostarski derbi protiv Zrinjskog koji se trebao igrati u nedjelju, a novi termin će biti naknadno određen.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
Zrinjski gospodski pristao na odgodu utakmice...za razliku od nekih koji to nisu htjeli ne tako davno
11 4
dinass
Sretno Radovcu iz Zenice,da zaigra i bude najbolji protiv AEK-a i da razvale grcke fasiste.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi