Samo jedan golman je odbranio tri penala na SP-u prije Subašića

Izjednačio rekord

Samo jedan golman je odbranio tri penala na SP-u prije Subašića

Endin Čaušević

Hrvatski golman Danijel Subašić večeras je junak utakmice osmine finala koju je njegov tim dobio protiv Danske.

Ekipa Hrvatske uspjela se plasirati u četvrtfinale Mundijala u Rusiji nakon što su večeras poslije penala bili bolji od Danske. Junak je bio nevjerovatni Subašić koji je Dancima odbranio čak tri penala.

Subašić je tako postao tek drugi golman u historiji Mundijala koji je uspio da odbrani čak tri penala u jednoj penal seriji. Prije njega ovo je uradio nekadašnji golman Portugala, Ricardo, 2006. godine kada su Portugalci nakon penala izbacili Englesku.

Top Komentari

omer
Navijao sam za Hrvatsku i neopisivo mi je drago sto su prosli u cetvrtfinale ovog mundijala. Ali dajte molim vas, kad je taj rekord o kojem pisete u pitanju, da budemo realni. Subasic prvi penal nije odbranio, vec je lopta pogodila stativu. U prvi tren je i meni izgledalo da je odbranio,ali na ponovljenom snimku se lijepo vidjelo da je lopta odsjela na stativi.
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi