Sampaoli je novi trener Marseillea
FOTO - EPA

Ugovor do 2023. godine

Sampaoli je novi trener Marseillea · Zvanično

A. Beganović

Argentinski stručnjak Jorge Sampaoli i službeno je predstavljen kao novi trener Marseillea.

Sampaoli je na klupi Marseillea naslijedio Andre Villas-Boasa koji je podnio ostavku zbog neslaganja sa klupskom politikom, odnosno zbog toga što je klub potpisao igrača kojeg on nije želio.

Sampaoli je potpisao ugovor do 2023. godine, a pokušat će, iako mu neće biti lako, klub dovesti do mjesta koja garantuju izlazak na evropsku scenu.

Marseille je trenutno sedmoplasirana ekipa prvenstva sa 38 bodova, a peto mjesto koje vodi u kvalifikaciju Evropa lige udaljeno je dva boda i na njemu se nalazi Lens.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Sampaoli je prije dolaska u Marseille vodio Atletico Mineiro, a sa Čileom je 2015. godine ossvojio Copa Americu. Vodio je još i Argentinu, Sevillu, Santos...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi