Sampdoria otpustila Atzorija

Nema rezultata, nema posla

Sampdoria otpustila Atzorija

Edmir Škorić

Iz Sampdorije su putem službene internet prezentacije saopštili kako je raskinut ugovor sa trenerom Gianlucom Atzorijem.

Klub iz Đenove imao je i još uvijek ima za cilj vratiti se u Seriju A, no sa Atzorijem nisu na najboljem putu. Trenutno su sedmoplasirani na tablici sa 11 bodova manje od lidera prvenstva Torina.

Nedjeljni poraz, pred domaćom publikom, od Vicenze s 1:0, čini se, presudio je Atzoriju kojem se Upravni odbor zahvalio i zaželio sreću.

Atzori koji ima 40 godina, u Sampdoriju je stigao iz Reginne neposretno pred početak sezone, a s klubom je imao dvogodišnji ugovor. Zasad nema pretpostavki ko bi ga mogao zamijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.