Šampion Republike Srpske dobija novčanu nagradu

Kao podsticaj za dalji rad

Šampion Republike Srpske dobija novčanu nagradu

D. Vejo

Ovogodišnji šampion Republike Srpske koji obezbjedi plasman u Premijer ligu BiH, od Fudbalskog saveza dobit će novčanu nagradu.

Radi se o cifri koja iznosi 10.000 KM, a koja će služiti kao podsticaj za dalji rad. Ovo je odluka Saveza iz Banja Luke, koji će iz budžeta (722.000 KM) odvojiti sredstva za novog premijerligaša.

Međutim, nagrade bi mogao dobiti drugoplasirani i trećeplasirani tim, jer se o ovoj opciji još uvijek razmatra.

Do 10.000 KM, ni šampion neće moći lako. Pored dobre igre, morat će pokazati i fer-plej ali i normalno stanje na tribinama, te da sve bude regularno kada su u pitanju sami mečevi. Sve će to biti posmatrano od strane komisije koja će budnim okom pratiti dešavanja na stadionima.

U svakom slučaju, Savez ima ideju, ali na klubovima je da u skladu sa propisima istu i realizuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti