Šampioni pognute glave napustili Tušanj: FK Tuzla City je apsolutni hit Premijer lige!

Poraz FK Sarajevo u Tuzli

Šampioni pognute glave napustili Tušanj: FK Tuzla City je apsolutni hit Premijer lige!

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

FK Tuzla City je u derbiju 9. kola Premijer lige ugostio aktuelnog prvaka FK Sarajevo i slavio je pobjedu rezultatom 2:1.

Tuzla City je ofanzivno krenula u meč. Napadi su im se isplatili već u devetoj minuti kada je sudija Dragan Petrović pokazao na bijelu tačku nakon što je Mustafić oborio Husejinovića.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Vojo Ubiparip koji je precizan za prednost domaćeg tima od 1:0.

Treba svakako istaći da je domaći tim minut ranije također tražio penal, ali se sudija nije oglasio.

Nakon postignutog gola Tuzla se povukla, prepustili su loptu Sarajevu, ali Bordo tim je većim dijelom prvog dijela djelovao bezopasno.

Ipak, gosti su uspjeli stvoriti dvije prilike. Pokušali su Milanović i Šerbečić, ali njihovi pokušaji nisu bili precizni.

Sa druge strane Tuzla je imala nekoliko poluprilika, ali prave šanse za povećanje vodstva nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg sastava od 1:0.

Sao što je počelo drugo poluvrijeme Tuzla stiže i do drugog gola. Nermin Crnkić je pobjegao odbrani i pogodio je za 2:0 i veliku redost domaćih navijača.

Mogao se Bordo tim u meč vratiti u 53. minuti meča. Velkoski je fantastično uposlio Milanovića, ovaj je izašao sam pred Fejzića, ali je šutirao preko gola i propala je velika šansa za goste.

Odlično je Milenko Bošnjaković postavio ekipu u defanzivi. Apsolutno ništa Sarajevo nije uspijevalo da napravi pred golom Fejzića, da bi u 84. minuti domaći mogli i do trećeg gola, ali Kovačević brani udarac Crnkića.

Sarajevo je u nadoknadi uspjelo doći do gola. Pogodio je Ahmetović za konačan rezultat od 2:1, ali to je bilo sve što su gosti napravili.

Premijer liga, 9. kolo:

Tuzla City - Sarajevo 2:1 (Ubiparip 9'p, Crnkić 46' / Ahmetović 90+1')

Tuzla City: Fejzić,Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Milanović, Letić, Mustafić, Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pozdrav za one sto su mislili da FK Sarajevo kao njihov uskotracni klub namjesta utakmice, tj pusta prosle godine da bi dobio ove i sl
46 5
maska1
boze pomozi
33 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi