Šampionsko izdanje Sarajeva za pol poziciju

Odlična partija u Banjaluci

Šampionsko izdanje Sarajeva za pol poziciju

Admin Čaušević

Možda i najboljom partijom ovo sezone Sarajevo je u Banjaluci istaklo ozbiljnu kandidaturu za odbranu titule prvaka BiH. 

Sarajevo je pružilo šampionsku igru u pobjedi nad Borcem. Bordo tim je na vrućem gostovanju djelovao kao ekipa s glavom i repom od početka do kraja utakmice i to protiv do tada neporaženog i "nabrijanog" domaćina.

Izabranici Vinka Marinovića su slavili s 0:2. Benjamin Tatar je sa dva gola pokupio šlag uz izuzetno dobru partiju svih igrača, posebice Amara Rahmanovića i Hrvoja Milićevića.

S ova tri boda Sarajevo se praktično našlo u pol poziciji pred reći dio prvenstva. Lider premijerligaške tabele će u posljednjem kolu regularnog dijela dočekati Mladost i izvjesno je da će ostati na prvom mjestu.

To znači da će koševski premijerligaš baš kao i prošle sezone u treći dio prvenstva ući s prve pozicije te će šest utakmica igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase, dok će preostalih pet gostovati.

Iako još uvijek ima još dosta da se igra sluteći prema prikazanom u prva dva kola, još ako se uzme u obzir težina protivnika Sarajevo u nastavak sezone ulazi s odličnim šansama da zadrži titulu u svojim vitrinama.

Na maskimalnom učinku u dva proljetna kola je i Zrinjski. Plemići su s po 2:0 savladali Čelik i Slobodu. Željezničar sa dva gostovanja u Semberiji (remi protiv Radnika i pobjeda nad Zvijezdom 09 op.a.) donio četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izvjesno je da će ova dva tima biti glavni konkurenti Sarajevu u titulu za prvaka BiH, iako još uvijek ne treba otpisati Borac koji je nakon ovog kola na -6 u odnosu na lidera.

Među neporaženim timovima Velež, Široki Brijeg i Radnik. Na pobjedu u 2020. godini još čekaju Borac, Tuzla City, Mladost, Sloboda, Čelik i Zvijezda 09.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

balunv
Bravo odigrali ste odlično u Banja Luci samo tako nastavite i titula je na Koševu
10 2
vanja8
Svaka cast Vinko, BRAVO momci...U maju opet pred Vjecnu vatru...
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti