Samsun i Bursa do novih pobjeda

Samsun i Bursa do novih pobjeda

Okončana su dva susreta u okviru 26. kola turske Superlige, a ekipe Samsunspora i Bursaspora identičnim rezultatom (3:1) pobijedile su svoje protivnike.

Samsun je na Mayis stadionu savladao Eskisehirspor sa 3:1. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Safet Nadarević, zbog povrede nije igrao u dresu poražene ekipe. Domaći su preko Theofanisa Gekasa došli do minimalne prednosti, a igrao se 44. minut.

Drugi dio susreta donosi još bolju igru Samsunspora, a Ekigho Ehiosun i Ungur Boral dovode domaće u prednost od 3:0.

Volkan Yaman je šest minuta prije kraja susreta ublažio poraz Eskisehira. Samsunu su ova tri boda bila jako vrijedna u borbi za opstanak, dok če Eskisehir ostati na solidnom sedmom mjestu ligaške tabele. 

Bursa je slavila na gostovanju kod Manisaspora sa 1:3. Jedini strijelac za domaće bio je Murat Erdogan, dok su Serdar Aziz, Gokcek Vederson i Ibrahim Bangura pogađali za goste.

Turska Superliga, 26. kolo:
Manisaspor - Bursaspor 1:3 (Erdogan 14 / Aziz 21, Vederson 34, Bangura 90)
Samsunspor - Eskisehirspor 3:1 (Gekas 44, Ehiosun 51, Boral 63 / Yaman 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.