Ovaj čovjek je večeras Neymaru želio završiti karijeru
Foto - Screenshot

Mesarski start Gigota

Ovaj čovjek je večeras Neymaru želio završiti karijeru

Midhat Šljivak

PSG je u 11. kolu Ligue 1 na Parku Prinčeva savladao Marseille s 1:0.

Jedini gol na ovom meču postigao je Neymar u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena, a s nova tri boda Parižani su učvrstili prvo mjesto na tabeli ispred Lorienta.

Marseille je ovaj meč završio s 10 igrača na terenu. Samuel Gigot je brutalnim startom nad Neymarom u 72. minuti zaradio direktan crveni karton i ostavio je svoj tim u ozbiljnom problemu.

Defanzivac Marseilla u igru je ušao u finišu prvog dijela. Neymar ga je očigledno toliko iznervirao svojim potezima na terenu da je ovaj odlučio da ga raznese u jednom trenutku.

Brazilac je krenuo u akciju, Gigot ga je dočekao i s leđa je brutalnim startom pokušao okončati karijeru Neymaru.

Oglasi

Start je bio zaista žestok. Sudija Clement Turpin Gigotu je pokazao direktan crveni karton i trener velikana s Velodromea Igor Tudor na ovog 29-godišnjeg defanzivca neće moći računati u najmanje dvije utakmice.

Gigot je ovim startom više podsjetio na starijeg brata Tonyja koji je profesionalni ragbi igrač. Očigledno je i on pokupio određene stvari iz ovog sporta.

Neymar je srećom prošao bez težih posljedica nakon ovog brutalnog starta. Igrao je do 89. minute kada ga je zamijenio Carlos Soler.

OVDJE pogledajte ovaj mesarski start Samuela Gigota zbog kojeg će u narednom periodu biti na 'hlađenju'.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je večeras postigao svoj deveti pogodak u Ligue 1 ove sezone, a ovom učinku je dodao i sjajnih sedam asistencija. Igra zaista odličnu sezonu, možda i najbolju od dolaska u Pariz.

Ukupno je Brazilac u 15 utakmica protivničku mrežu pogađao 12 puta, dodao je devet puta za golove saigračima i on na sjajan način najavljuje Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Top Komentari

Maestro
Nema većeg pizduna u svijetu fudbal od ovog simulanta
2 3
user1613662710
Sreca njegova pa je zatekao nogu u zraku od neymara inace stoposto lom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti