San mi je igrati u Barceloni
Vedad Omeragić, mlada nada gradačke Zvijezde

Vedad Omeragić, nada gradačačke Zvijezde

San mi je igrati u Barceloni

Edmir Škorić

Sa nepunih 18 godina donosio je gradačačkoj Zvijezdi pobjede, a trener Ratko Ninković ukazao mu je priliku i u utakmici 1. kola Premijer Lige BiH protiv Zrinjskog.

Mostarcima je Vedad Omeragić postigao drugi pogodak, te slovi za jednog od najtalentiranih mladih igrača u Bosni i Hercegovini.

U intervju za SportSport.ba mladi napadač Zvijezde rekao nam je kako je već nastupao za U-19 reprezentaciju BiH, kako je potpisao profesionalni ugovor sa "zmajevima", dok mu je idol stariji klupski kolega i povremeni bh. reprezentativac Velibor Vasilić.

SportSport.ba: Vedade, možete li nam reći kako je tekla vaša fudbalska karijera, iako ona, uistinu, tek sada počinje?

"Fudbal treniram od svoje šeste godine, dok sam svoje prve korake napravio u rodnom Gradačcu igravši za sve omladinske selekcije Zvijezde. Jednostavno, sve što sam napravo ima veze sa Zvijezdom."

SportSport.ba: Možete li nam reći jeste li, konačno, potpisali profesionalni ugovor sa klubom?

"Da, potpisao sam ga na tri godine i to se desilo poslije prijateljske utakmice protiv FK Sarajevo."

SportSport.ba: Jesi li ranije nastupali za neku od selekcija Bosne i Hercegovine?

"Nastupio sam za U-19 reprezetnaciju Bosne i Hercegovine, to su godišta 1991/92. Prvi dojmovi su odlični, igrali smo protiv reprezentacije Makedonije dvije utakmice i zadovoljan sam onim što sam pokazao selektoru."

SportSport.ba: Trener Ninković sve više računa na vas. Protiv Zrinjskog ste ušli i pogodili. Očekujete li veću minutažu ove sezone?

"Kroz tri prijateljske utakmice nametnuo sam se treneru. Mislim da ozbiljno računa na mene i nadam se da ću imati zapaženu sezonu u 'crveno-bijelom' dresu. A protiv Mostaraca sam se  dobro snašao i postigao gol za uvjerljivih 2:0. Bio je to neopisiv osjećaj, ljudi na tribinama su skandinirali moje ime. Stvarno sam bio presretan."

SportSport.ba: Što mislite o Zvijezdi kao timu, mogu li ove sezone napraviti nešto više?

"Mislim da imamo odličnu ekipu, to smo pokazali i protiv Zrinjskog jučer, treba nam još malo da se uigramo i bit ćemo pravi. Zvijezdi je mjesto u samom vrhu tabele, nadam se da ćemo na kraju obradovati naše navijače pozicijom koja vodi u Evropu."

SportSport.ba: Ko vam je bio najveća podrška svih ovih godina, ko je najzaslužniji za vaš uspjeh?

"Od škole fudbala, pa do juniora to su bili moji treneri, ali ipak najveća podrška mi je bila majka.

SportSport.ba: Svi imaju svoje idole i simpatizerske klubove, koji je vaš?

"Volio bih da jednog dana zaigram u nekom velikom evropskom klubu, za mene bi ispunjenja sna bilo igrati za Barcelonu iz Španije. Moj idol, tj. uzor je moj stariji kolega i reprezentativac BiH Velibor Vasilić. Dobar je igrač, ali i čovjek."

SportSport.ba: Očekujete li da jednog dana zaigrate u dresu BiH, možda u tandemu sa Džekom i Ibiševićem?

"San svakog igrača je da nosi dres sa državnim grbom. Nadam se da će mi se jednog dana ostvariti."

Koliko često čitate SportSport.ba?

"Naravno da posjećujem, portal je stvarno odličan i na njemu saznam svaku informaciju iz domaćeg sporta, ali isto tako dosta iz svijeta fudbala. Nadam se da ćete još više napredovati, jer ste stvarno najbolji."

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.