Sanches: Želja mi je da igram fudbal

Portugalac otvorio dušu

Sanches: Želja mi je da igram fudbal

D. Vejo

Kao bomba, odjeknulo je ime mladog Renata Sanchesa na minulom EP u Francuskoj, a gdje je sa selekcijom Portugala sa svega 18 ljeta podigao trofej namijenjen najboljoj selekciji u Evropi.

Svojim igrama, privukao je pažnju na sebe, pogotovo nakon maestralnog pogotka kojeg je postigao Poljacima u četvrtfinalu pomenutog takmičenja, kada je snažnim i preciznim udarcem sa oko 16 metara matirao nemoćnog golmana Poljske.

Naime, sa svojih 18 godina, srušio je sada već stare rekorde koje je držao njegov saigrač iz reprezentacije i jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo. Postao je najmlađi učesnik finala Evropskih prvenstvava ikad.

Sve to, bilo je dobar preduslov da za njegove usluge pokažu interesovanje mnogi evropski velikani. Tadašnji član Benfice, zapao je za oko čelnicima Bayerna, u čije je redove prešao za 35 miliona eura.

No, na Alianz Arenu, Sanches je stigao pod epitetom velikog pojačanja. U početku je bio standardan, a zatim je prebačen na klupu. Razlog zbog čega je tako, leži u novcu kojeg Bayern duguje Benfici ukoliko Portugalac zabilježi 25 nastupa, a gdje će morati platiti dodatnih pet miliona eura zbog klauzule u ugovoru.

Svoje viđenje svega, ispričao je i popularni Predator, koji se nada boljim danima.

"Ova sezona, nije bila dobra za mene. Nisam igrao. Nadam se da će predstojeća biti dosta bolja i da ću igrati, jer to mi je želja", izjavio je mladi vezista Bayerna, Renato Sanches.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi