Sandefjord remizirao, Raščić pogodio

Prvenstvo Norveške,16. kolo

Sandefjord remizirao, Raščić pogodio

A. Beganović

U okviru 16. kola norveškog fudbalskog prvenstva Sandefjord naših Admira Raščića i Fenaha Salčinovića remizirao je na gostovanju kod Stromsgodseta (1:1), a strijelac za Sandefjord bio je nekadašnji prvotimac Sarajeva Admir Raščić.

Nakon što je momčad naših internacionalaca u prvenstvu Norveške startala sa nekoliko doista dobrih rezultata, u posljednje vrijeme nalazi se u rezultatskoj krizi, ali bod s današnjeg gostovanja ponovo bi je mogao vratiti na pobjednički kolosjek.

Sandefjord je mnogo bolje otvorio susret i već u 5. minuti preko Raščića došao do prednosti. Sve do 72. minute susreta rezultat se nije mijenjao, a onda domaći golom Kamare dolaze do izjednačenja. Raščić je pored pogotka na današnjem susretu zaradio žuti karton i to u 85. minuti.

Nakon 16 kola na vrhu prvenstvene tabele nalazi se Rosenborg sa 38 bodova, dok je momčad naših internacionalaca trenutno na 9. mjestu sa 18 bodova.

Norveško fudbalsko prvenstvo, rezultati:
Stromsgodset – Sandefjord 1:1
Fredrikstad – Bodo 2.2
Molde – Lyn 4:0
Odd Grenland – Viking 2:2
Tromso – Aalesund 3:1
Valerenga – Rosenborg 1:2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.