Sanel Jahić strijelac za Aris
Jahić pogodio u 15. minuti za trijumf od 1:0

Grčka, 21. kolo

Sanel Jahić strijelac za Aris

Sanel Jahić, standardni prvotimac grčkog prvoligaša Arisa postigao je danas pogodak za tim iz Soluna, koji je na kraju se ispostavilo, bio dovoljan za trijumf njegovog tima protiv Panioniosa.

Aris je slavio pobjedu rezultatom 1:0, a Jahić je mrežu gostujućeg golmana zatresao u 15. minuti, udarcem glavom. Naš internacionalac i povremeni A reprezentativac odigrao je cijeli susret i to na poziciji stopera, a u finišu prvog poluvremena dobio je žuti karton.



U preostala dva današnja susreta po jednu pobjedu ostvarili su domaćini i gosti. Asteras Tripolis je slavio ubjedljiv trijumf protiv Panserraikosa rezultatom 3:0. Za poraženi tim je nastupio i naš bivši reprezentativac Ninoslav Milenković. Vodeći Olympiakos bez problema prošao je gostovanje kod Panhtrakikosa slavivši pobjedu sa 2:0.

Sutra se igra veliki derbi, u kojem će trećeplasirani Panathinaikos ugostiti drugoplasirani PAOK. Za goste bi trebao zaigrati i naš Zlatan Muslimović, koji se prema izvještajima grčkih medija oporavio od povrede i zauzeće mjesto u udarnoj postavi PAOK-a. AEK, kojeg sa klupe vodi naš prosljavljeni stručnjak Duško Bajević gostovaće kod Larise.

Rezultati
Asteras Tripolis – Panserraikos 3:0 (Kaounos 18, Marcelao 49, 87 – penal)
Panhtrakikos – Olympiakos 0:2 (Belluschi 27, Galletti 45)
Aris – Panionios 1:0 (Jahić 15)

Poredak
Olympiakos 54 boda, PAOK 40 (-), Panathinaikos 39 (-), AEK 34 (-), Larisa 30 (-), ARIS 28, Panionios 28, Xanthi 25 (-), Panhtrakikos 25, Asteras Tripolis 24, Ergotelis 23 (-), Iraklis 22 (-), Levadiakos 22 (-), Panserraikos 15, OFI Crete 14 (-), Thrasivoulos Fylis 13 (-). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.