Sanogo donio Cottbusu veliku pobjeud u borbi za opstanak

Odigrane dvije utakmice 25. kola 2. Bundeslige

Sanogo donio Cottbusu veliku pobjeud u borbi za opstanak

Danas su odigrane dvije utakmice 25. kola 2. Bundeslige u kojima je postignuto pet pogodaka. 

Aue i 1860 Munchen su podijelili bodove odigravši 2:2. Gosti iz Munchena su preko Wojtkowiaka poveli već nakon dvije minute igre i vodili su do 49. kada je Sylvestr poravnao na 1:1. 

Tri minute prije kraja utakmice Benatelli je donio potpuni preokret Aueu, ali su gosti u trećoj minuti sudijske nadoknade preko Osaka ipak uspjeli osvojiti jedan bod. Bh. internacionalac Zlatko Janjić za domaće je igrao posljednje dvije minute. 

U drugj utakmici Energie Cottbus je sa 1:0 slavio vrijednu pobjedu protiv Karlsruhea. Ovom pobjedom Cottbus je zadržao šanse da ostane u ligi. 

Pogodak vrijedan tri boda postigao je reprezentativac Obale Slonovače Boubacar Sanogo u 80. minuti meča. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.