Santa Cruz novo pojačanje Cityja

Građani misle ozbiljno

Santa Cruz novo pojačanje Cityja

Adnan Beganović

Roque Santa Cruz novo je pojačanje Manchester Cityja, a dogovor je postignut za 18 miliona funti.Bivši napadač Bayerna i Blackburna trebao bi biti veliko pojačanje za popularne Građane, a njegov bivši klub napravio je sjajan posao jer je Santa Cruza doveo iz Bayerna za 3,8 miliona funti.

Paragvajski napadač propustio je finiš prošle sezone zbog povrede koljena, no to nije uticalo na njegov transfer. Ukupna vrijednost transfera je 15 milona funti plus nadoknada za nastupe i momčadski uspjeh, što će na kraju iznositi oko 18 miliona funti.

Trener Cityja Mark Hughes posebno je želio Santa Cruza jer ga je on trenirao u premijernoj sezoni u Premiershipu kada je paragvajski napadač postigao 23 pogotka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.