Santa Cruz: Ovakvi mečevi su posebni

City gostuje Liverpoolu

Santa Cruz: Ovakvi mečevi su posebni

Edmir Škorić

Posljednjih pet utakmica Manchester City nije okusio slast pobjede. Sada ih očekuje gostovanje na Anfieldu, što bi moglo donijeti crni niz nepobjedivosti. Ipak, Santa Cruz je optimista, pa očekuje konačan prekid negativne serije.

Milioni su ljetos uloženi u pojačanja, a navijači na Eastlandsu, bar za sada, od toga nemaju ništa. Cty je tek šesti, a pobijedili u Premiershipu nisu punih pet utakmica. Ta serija mogla bi se sutra i nastviti, budući da su popularni Građani gosti na Anfieldu kod nimalo ugodnog Liverpoola.

Velika je to utakmica za nebesko-plave iz Manchestera, tvrdi napadač Roque Santa Cruz koji je na ljetnom prelaznom roku stigao iz Blackburna.

"Ljudi kažu kako je ovo velika utakmica za City, kako bismo dostojanstveno predstaviti naziv velikog kluba. Ali, ovo je također velika utakmica i za Liverpool", ističe 28-godišnji Santa Cruz, te dodaje.

"Naš glavni cilj je plasirati se u Ligu prvaka. Stoga, moramo u Liverpoolu dokazati da možemo na kraju zauzeti jednu od pozicija koja 'nudi' najelitnije klubsko takmičenje. Jednostavno, iduće godine želimo igrati Ligu prvaka".

Paragvajac ističe da je utakmica poput sutrašnje na Anfieldu "drugačija".

"Velike utakmice poput ove su uvijek drugačije - donose puno motivacije igraču i uvijek su posebne."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.