Santa Cruz se vratio u Blackburn
Ponovo u plavo-bijelom dresu

City Paragvajca poslao na posudbu

Santa Cruz se vratio u Blackburn

Paragvajski napadač, Roque Santa Cruz vratio se u Blackburn, ali do kraja sezone u dresu Roversa će nastupati kao posuđen igrač Manchester Cityja.

Santa Cruz je 2009. godine na Eastlands došao kao veliko pojačanje za oko 18 miliona funti, ali se nije uspio nametnuti i opravdati velika očekivanja.

Dolazak našeg reprezentativca, Edina Džeke u redove Građana značio je definitivni kraj za Paragvajca. City ga je poslao bivšim poslodavcima, Blackburnu.

"Osjećam se kao da sam se vratio kući. Ovo mi je bila najlakša odluka u karijeri. Želim igrati i ponovo postizati golove. Imam dobru priliku da se dokažem nakon lošeg perioda. Svi znaju koliko mi Blackburn znači", rekao je Santa Cruz.

29-godišnji napadač je nastupao za Blackburn u periodu od 2007. do 2009. godine i za to vrijeme u plavo-bijelom dresu postigao 29 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.