Santana i Saglik nepotrebni Vehu
Santana nije potreban Vehu

Veh pravi čistku

Santana i Saglik nepotrebni Vehu

Edmir Škorić

Dvojac Jonathan Santana i Mahir Saglik na izlaznim su vratima Wolfsburga. Navodno, novi trener Vukova, Armin Veh, želi da oba igrača potraže novu sredinu, jer nisu potrebni aktuelnom prvaku Njemačke.

Paragvajski napadač Jonathan Santana u Wolfsburg je stigao u ljeto 2006. godine iz argentinskog River Platea. Kako je Paragvajac skupio svega 34 ligaška nastupa u protekle tri sezone, novi trener Wolfsburga Armin Veh ne računa na njega. Tako će, po svemu sudeći, Santana pronaći novu sredinu. Za igrača se duže vrijeme interesuje Torino (Serija B), no kako Italijani nisu napravili niti jednu ponudu, velika je mogućnost da igrač pređe u redove argentinskog San Lorenza.

Mahir Saglik (26) ofanzivni je igrač Wolfsubrga koji je, također, nepotreban Wolfsburgu u narednoj sezoni. Turčin će, navodno, biti posuđen Fortuni iz Dusseldorfa koja se takmiči u 2. Bundesligi. 26-godišnjak je prošlu sezonu proveo u Karlsruheu na posudbi, gdje je odigrao svega sedam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.