Santiago Munoz debitovao u seniorskom fudbalu i na dresu nosio broj 192

Kad film postane stvarnost

Santiago Munoz debitovao u seniorskom fudbalu i na dresu nosio broj 192

Endin Čaušević

Svaki ljubitelj fudbala sigurno je gledao film "Goal" koji pokazuje put meksičkog igrača Santiaga Muneza od SAD-a, pa do Newcastlea i Real Madrida.

Santiago Munez je jedan od najdražih filmskih likova za ljubitelje fudbala, ali svi su ostali iznenađeni kada se njegovo ime ponovo pojavilo u javnosti.

Naime, u stvarnom svijetu postoji Santiago Munoz koji je fudbaler. Radi se o 18-godišnjem igraču meksičkog kluba Santos Laguna za koji je Munoz debitovao prije nekoliko dana.

On je zbog svog imena privukao pažnju fudbalske javnosti, ali mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli da je na debiju na dresu nosio broj 192 iz nepoznatog razloga.

Munoz je odigrao 17 minuta u ovoj utakmici i bit će zanimljivo vidjeti da li će uspjeti dostići fudbalske visine kao filmski lik iz filma "Goal" koji je svima nama ostao u posebnom sjećanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi