Santos i Fluminense pred naslovima u Brazilu

Brazilska regionalna prvenstva

Santos i Fluminense pred naslovima u Brazilu

Edmir Škorić

U Brazilu su sinoć odigrani prvi susreti finala regionalnih prvenstava, Paulice i Carioce. Pred naslovom su Santos i Fluminense.

Santos je na gostovanju kod Guaranija, očekivano, slavio s 3:0, uz jedan pogodak Gansa te dva Neymara, koji je ove sezone ukupno postigao 18 golova.

 

Upravo taj dvojac najtraženiji je među evropskim klubovima. Uzvrat će se igrati sljedeće nedjelje na Vila Belmiro stadionu, kada će Santos biti domaćin.

 

Brazilski prvak iz 2010. godine, Fluminense, uvjerljivo je slavio, rezultatom 4:1, protiv Botafoga. Poveli su gosti preko Renata u osmoj minutim, a onda su Fred, bivši Lyonovi grač, te Rafael Sobis, nekad član španjolskog Betisa, realizirali preokret.

 

Sobis je postigao dva, Fred jedan pogodak, a konačan rezultat postavio je Marcos Junios.

 

Carioca prvenstvo, finale, prva utakmica:

 

Fluminense – Botafogo 4:1 (Fred 42, Sobis 56, 65, Junior 83 / Renato 8)

 

Paulista prvenstvo, finale, prva utakmica:

 

Guarani – Santos 0:3 (Ganso 42, Neymar 65, 90)

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti