Santos: Imali smo zlatnu šansu za 2:1, ali zadovoljan sam

Grčka mogla i do pobjede nad Poljskom

Santos: Imali smo zlatnu šansu za 2:1, ali zadovoljan sam

Edmir Škorić

Portugalski trener na klupi Grčke, Fernando Santos, zadovoljan je zbog igre njegovih momaka u prvom susretu na Euru 2012. godine.

Grci su izvukli bod u duelu s domaćinom Poljskom na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Povela je Poljska golom Roberta Lewandowskog, ali je rezervista Dimitris Salpingidis pogodio za 1:1 u nastavku. 

 

U 70. minuti Szczesny je skrivio penal nakon što je srušio Salpingidisa. Arsenalov golman je isključen, a umjesto njega je ušao treći golman Przemyslaw Tyton, koji je, odbranivši penal grčkom kapitenu Giorgiosu Karagounisu, postao junak svoje nacije.

 

"Imali smo zlatnu šansu zabiti gol za 2:1. Da smo uspjeli, utakmica bi bila gotova i osvojili bi sva tri boda. Nismo uspjeli, no svejedno sam ponosan na moje igrače. Željeli smo pobijediti i bili smo vrlo odlučni boriti se za sva tri boda", kazao je Santos, dodavši:

 

"Moram priznati da u početku nismo imali odgovor na ofenzivnu igru Poljske. Kasnije smo uspostavili kontrolu nad loptom i kreirali smo dovoljno prilika za postizanje gola".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.