Santos: Nijemci su bili kvalitetniji

Grčki selektor čestitao Nijemcima

Santos: Nijemci su bili kvalitetniji

Midhat Šljivak

Grčki selektor Fernando Santos nakon poraza od Njemačke u četvrtfinalnom susretu na Euru, istakao je da je bolji protivnik pobijedio, te da su do prolaza u polufinale Nijemci zasluženo stigli.

"Želio bih čestitati Nijemcima na pobjedi. Bili su danas iznimno dobri, zasluženosu pobijedili. Mi smo mogli bolje iskoristiti nekoliko prilika za kontranapade," rekao je Santos.

Portugalac na klupi Grčke smatra kako njegovi igrači nisu mogli izdržati veliki pritisak i veći posjed lopte od strane Nijemaca.

"Nijemci su imali daleko veći posjed lopte i stavili su nas pod teško podnošljivi pritisak. Mi to nismo znali iskontrolisati i oni su zasluženo slavili, te im želim puno sreće u nastavku takmičenja," rekao je Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.