Santos: Svjestan sam snage Nijemaca, ali sve je moguće

Selektor reprezentacije Grčke optimističan

Santos: Svjestan sam snage Nijemaca, ali sve je moguće

A. Haznadarević

Selektor reprezentacije Grčke Fernando Santos, u potpunosti je svjestan snage momčadi Joachima Löwa koja će večeras sa njegovim odabranicima odigrati meč koji pobjedniku osigurava kartu za polufinale Evropskog prvenstva.

Santos je ovaj okršaj uporedio sa borbom Davida i Golijata, te je priznao da mu godi pozicija malog Davida, jer je na kraju krajeva, David izašao kao pobjednik:

 

"Naravno da smo svjesni kvaliteta Njemačke. Ne treba zaboraviti da nisu favoriti samo u ovom meču, već i za osvajanje cijelog turnira, ali ni mi nismo došli samo na odmor."

 

"Ako želite porediti ovaj meč sa Davidom i Golijatom, onda ću biti sretan da igram ulogu Davida, jer svi znamo ko je pobijedio", kaže optimistični trener selekcije Grčke, koji smatra da se u devedeset minuta sve može dogoditi:

 

"Ovo je nokaut faza i sašta se može desiti u devedeset minuta, sada je svaka igra poput finala."

 

I u Euro 2004. godine, Grci su ušli sa epitetom autsajdera, a Santos se nada da će se uspjeh od prije osam godina ponoviti.

 

"Iako su bili otpisani i prije početka turnira, dosegli su do finala i osvojili kup", Santos se prisjetio uspjeha generacije koju je vodio Otto Rehagel, te dodao:

 

"Ostalih sedam trenera koji su ostali na turniru sanjaju o pobjedi u finalu, a i ja sam isti", zaključuje Fernando Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.