Santos: Žrijeb je bio povoljan za nas

Grčki selektor

Santos: Žrijeb je bio povoljan za nas

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak na klupi grčkog nacionalnog tima, Fernando Santos, zadovoljan je ishodom sinoćneg žrijeba kvalifikacionih skupina za odlazak na SP 2014. godine u Brazilu.

Grčka, nositelj u skupini G, igrat će zajedno sa Slovačkom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Latvijom i Lihtenštajnom.

"Žrijeb je ispao vrlo povoljan po nas. Slovačka i BiH, međutim, imaju jako kvalitetne momčadi, a isto tako treba biti oprezan u duelima sa Latvijom i Litvanijom, budući da se baltički nogomet puno poboljšao zadnjih par godina", rekao je grčki selektor Fernando Santos, uz dodatak:

"Plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredni je naš cilj, no prije toga moramo se izboriti za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.