Sanz: Moj Real je bio bolji od Perezovog

Primera Division

Sanz: Moj Real je bio bolji od Perezovog

Bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz u intervjuu za Terru rekao je kako je tim koji je on ostavio iza sebe po odlasku s predsjedničke pozicije 2000. godine bio mnogo bolji od današnjeg.

"To je bio mnogo bolji i ako bi pogledali pojedinačno svakog igrača, ne bih mijenjao igrače za ove sadašnje. Čak mislim da je današnja Barcelona mnogo jača, žao mi je što ovo moram reći, ali tako je", rekao je Sanz za vrijeme čijeg mandata je madridski klub osvojio dva puta Ligu prvaka, 1998. i 2000. godine.

Sanz je rekao kako je on zaslužan i za devetu titulu Lige prvaka 2002. godine, jer osim Luisa Figa i Zinedina Zidanea u tom timu su bili svi igrači koje je on doveo u klub. Zatim je zamjerio Florentinu Perezu što nije zadržao na klupi Vicente Del Bosquea.

Prošlog ljeta je na izborima za predsjednika kluba Sanz bio jedan od protukandidata Perezu, ali nije prošao. Sanz je tada obećao, da ukoliko postane predsjednik, da će u klub dovesti Riberyja, Villu i Fabregasa. Sanz smatra da dovođenje Ronalda nije bio ispravan potet jer ni jedan igrač ne vrijedi 80 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.