Šapini zaplijenjena sva imovina

Šapini zaplijenjena sva imovina

Anti Šapini, prvooptuženom u procesu koji Bohumski ured Njemačkoga državnog tužilaštva vodi protiv kladioničarske mafije, sva je imovina do daljnjega zamrznutam javlja Index.hr.

Po sudskom su rješenju zaplijenjena sva sredstva sa oba računa na Ostrvu Manu, ukupno 1,27 miliona eura. Blokirani su i računi koje Šapina ima u Hrvatskoj, a postupak je proveden i na Porscheu u njegovu vlasništvu.

Imovina 35-godišnjeg Nijemca hrvatskog porijekla zaplijenjena je kao sredstvo osiguranja za moguće odštete, koje će Šapina morati isplatiti u slučaju da bude proglašen krivim.

Njemu i njegovim ortacima u Bochumu se sudi za namještanje rezultata 47 fudbalskih utakmica širom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije