Rožman: Bili smo karakterni, zaslužili smo taj gol, možda čak i više

Izajve trenera

Rožman: Bili smo karakterni, zaslužili smo taj gol, možda čak i više

Edmir Škorić

Derbi između Sarajeva i Borca protekao je bez pobjednika (1:1). Bordo tim je u nadoknadi golom Aničića izvukao remi, a Borac ostao bez dva vrijedna boda.

Još u drugoj minuti je Borac poveo. U 82. minuti je ostao s igračem manje, a onda u zadnjim sekundama primio gol. I prije nekoliko dana u Banjaluci sličan scenarij, s tim da je tamo Borac golom iz ofsajda izvukao remi.

Nakon utakmice, treneri su dali izjave.

"Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu i dobro se držali to prvo poluvrijeme. Imali smo situacija dosta da dođemo do drugog gola. I Sarajevo je imalo neke prilike. Ostali smo s igračem manje i primili smo taj gol u nadoknadi", rekao je kratko Vinko Marinović.

"Jako loše smo krenuli. Rani gol nas je u svemu poremetio, ali pripremili smo se dovoljno. Nismo bili na nekom vrhunskom nivou, ali bili smo karakterni i zasluženo smo dali gol. Za mene dosta dobra utakmica. Na kraju, samo jedan bod, ali kako je utakmica išla moramo biti zadovoljni", kazao je trener Sarajeva Simon Rožman.

Oglasi

"Bio je zahtjevan period, mijenjali smo terene, bilo je dosta povreda... Želim da čuvamo karijere igrača, tako da razmišljamo na duže staze i ne ubacujemo igrače ako nisu maksimalno spremni. Želimo se dizati na višu razinu i vjerujem da ćemo tim putem ići dalje. Jako je važno da imamo zdrave igrače", dodao je.

"Jako je bitno da nemamo dva vezana poraza. Moramo da izgradimo taj mentalitet. Ne smijemo padati u depresiju. Borimo se, fajtamo, momentum nije idealan, ali pokušavamo izvući maksimum. Mislim da smo zaslužili ovaj bod, možda čak i više", zaključio je slovenski stručnjak.

Sarajevo će u 14. kolu gostovati u Posušju, dok Borac igra derbi na svom terenu protiv Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je Borac lider sa 30 bodova, Zrinjski ima 26, a Sarajevo 24 boda, s tim da mostarski tim ima utakmicu manje od svojih rivala.

Evidentno je da će se između ova tri tima voditi žestoka borba za prvaka do samog kraja i svaki bod naravno jako je važan, naročito u međusobnim duelima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jaro moj, VILE SU NAS PRONOSALE, da je Lukic samo pucao po golu kpd greske Anicica, to bi bilo to..ali neka ste vi sklonili ZELJKOVICA, da mogu igrati ovi RETARDI..o retardima sto pljuju PELJTU smijesno je pricati..njihov domet je TERMIN u sedmici..JADNO SVE U SVEMU..
4 2
user1660808179
Korozirani gospodine i guzni presadu šop šiški Senajide veoma blizu ste. Još malo pa bum vidjeli gnev navijača vašeg režimsko udbaško komunističko policijsko partijskog plagijata ruskog torpeda
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi