Sarajevo će proljeće dočekati na drugom mjestu

Bordo tim bolji od Radnika

Sarajevo će proljeće dočekati na drugom mjestu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas na Koševu ekipu Radnika (2:0) u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim prvu ozbiljniju priliku imao je u 12. minuti utakmice kada je zaprijetio Crnkić, ali je Lučić odbranio njegov udarac. Šest minuta kasnije Ostojić je dobro centrirao u šesneasterac Sarajeva, ali je odbrana domaćih dobro reagovala.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Sarajevo je imalo u 29. minuti kada je Sarić bio u odličnoj poziciji, no loptu je poslao preko prečke gola Radnika. Na početku drugog dijela Radnik je zaprijetio iz kontre, ali je odličnu priliku upropastio Obradović.

U 60. minuti Sarajevo je stiglo do prednosti. Duljević je centrirao, a odlično se u petercu gostiju snašao Mersudin Ahmetović koji je nastavio rešetati mreže protivničkih ekipa.

Deset minuta kasnije domaći su udvostručili svoju prednost. Ponovo je Haris Duljević upisao sjajnu asistenciju, a ovaj put mrežu Lučića zatresao je Anel Hebibović. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije ponovo imao dobru šansu, ali je ovaj put odbrana gostiju bila na oprezu.

Sarajevo je od 83. minute igralo sa deset igrača jer je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Mihojević. Bordo tim prvi dio sezone završava na drugom mjestu sa 34 boda, četiri manje od lidera Zrinjskog. Radnik je peti sa 30 bodova.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Sarajevo - Radnik 2:0 (Ahmetović 60, Hebibović 70)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al. Bekić, Ahmetović

Radnik: Lučić, Jakovljević, Beširević, Zeljković, Obradović, Janković, Ostojić, Srećković, Đurić, Okić, Šerbečić



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije