Sarajevo deklasiralo Krupu
Fantastičan meč Bordo tima i sasvim zaslužena pobjeda

Uvjerljiv trijumf Bordo tima

Sarajevo deklasiralo Krupu

M. Šljivak

Sarajevo je u 10. kolu Premijer lige BiH gostovalo ekipi Krupe i na kraju je slavilo sigurnu pobjedu rezultatom 1:4.

Iako je trener Bordo tima Husref Musemić u ovaj meč ušao bez četvorice standardnih prvotimaca, njihovo odsustvo se na terenu nije primijetilo i sva tri boda sa neugodnog gostovanja idu na Koševo.

Odlično otvaranje meča imali su gosti. Već u sedmoj minuti Benjamin Tatar je sjajno pogodio za prednost Sarajeva od 0:1.

Sarajevo je nakon postignutog gola prepustilo loptu domaćem timu, ali Krupa u prvih 45 minuta nije napravila apsolutno ništa.

Domaći su u 24. minuti ostali i sa igračem manje. Tatar je krenuo prema golu, Makitan ga zaustavlja i sudija mu pokazuje put u svlačionicu.

Trener Krupe Branislav Krunić potom uvodi Karišika kako bi pojačao defanzivu, ali se ovaj fudbaler nije proslavio, pa je u 44. minuti nakon šuta Šišića zatresao vlastitu mrežu za prednost Bordo tima na poluvremenu od 0:2.

I u nastavku meča potpuna dominacija Sarajeva koje u 47. minuti povećava prednost. Pogodio je Emir Halilović za visoko vodstvo od 0:3.

Nastavili su gosti sa napadima i nakon trećeg gola. Redale su se šanse pred golom Kutića, a u 68. minuti golman domaćeg tima je ponovo morao po loptu u mrežu. Sjajnu akciju završio je Halid Šabanović prvim golim u Bordo dresu za 0:4.

Domaći su uspjeli da dođu do počasnog gola. U 77. minuti Nikodijević je iskoristio lošu reakciju odbrane Sarajeva i pogodio je za 1:4.

Ovaj rezultat je na kraju bio i konačan i Sarajevo je još jednom pokazalo da se nalazi u zaista sjajnoj formi.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Krupa - Sarajevo 1:4 (Nikodijević 77' / Tatar 7', Karišik 44'ag, Halilović 47', Šabanović 68')

Krupa: Kutić, Redžić, Makitan, Modić, Puzigaća, Nikodijević, Aganspahić, Milanović, Maksimović, Crnov, Nikolić.

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Šabanović, Stanojević, Velkoski, Šišić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Griezmann
Ofirno
14 40
troša
Ovi golovi ne bi prošli u normalnoj ligi...
6 36

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi