Sarajevo deklasiralo Velež na Koševu

Slabo izdanje Rođenih, sjajno bordo momaka

Sarajevo deklasiralo Velež na Koševu

E. Škorić

Težak su poraz Veležu (4:1) nanijeli nogometaši Sarajeva u derbi susretu šestog kola BH Telecom Premijer lige.

Sarajevo ove sezone igra odlično, ali malo ko je očekivao da će Rođeni bez ispaljenog metka pasti na Koševu. Mostarci su pružili blijedo izdanje, a bordo tim je to znalački iskoristio i skoro svaku veću priliku pretvorio u pogodak.

 

Bobić je u 10. minuti odbranio udarac Karamtića, a zatim i Čomorov pokušaj s 20-ak metara. U 16. minuti je nemoćan. Belošević je sjajno pogodio iz slobodnjaka s nekih 20-ak metara za vodstvo domaćih.


 Bobić je večeras bio potpuno nemoćan

U 28. minuti prednost Sarajeva je udvostručena. Hadžića je proigrao Nuhanović, ovaj se naštimao u  šesnaestercu Veleža i loptu plasirao pored Bobića za 2:0. Imao je Velež tek jednu priliku, no Bandović se nije dao savladati u prvom dijelu.

 

Treći gol Sarajevo postiže u završnici prvog dijela. Golman Bobić, koji nije imao svoju noć, srušio je Hadžića u svom šesnaestercu, a sudac pokazao na penal. Belošević je pogodio, iako je Bobiću malo nedostajalo da "skine" ovaj udarac.

 

Horde zla i večeras u pravom izdanju

 

Na otvaranju drugog dijela Čomor prekrasno pogađa za 4:0 i sve je već bilo gotovo, pa je trener domaćih Dragan Jović iz igre izveo Karamtića i Nuhanovića, a ovaj prvopomenuti je nešto ranije imao stopostotnu šansu, izašao je sam pred gol protivnika, ali je Bobić izašao kao pobjednik.

 

Nakon ubačaja iz kornera, Torlak u 60. minuti glavom šutira, Bobić uz pomoć prečke brani.  Imao je stopostotnu priliku i Krpić, ali je glavom iz neposredne blizine pucao pored gola. Posljednje minute pripale su uglavnom Veležu, ali gosti jednostavno nisu znali kako zatresti mrežu Bandovića.

I iznenada su uspjeli u 87. minuti. Torlak je krivio slobodni udarac, jedan gostujući igrač je tukao prema golu, Bandović kratko odbio, a na pravom mjestu Hebibović, koji smanjuje na 4:1, što je na kraju i konačni rezulat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Tako su Jovićevi izabranici na najbolji način iskoristili poraz Željezničara u Mostaru te se odmakli na  tri boda prednosti na vrhu tabele.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti