Sarajevo golom Hebibovića slavilo protiv Neftchija

Prijateljski meč u Antaliji

Sarajevo golom Hebibovića slavilo protiv Neftchija

Fudbaleri Sarajeva slavili su danas u pripremnom meču u Antaliji protiv uzbekistanske ekipe Neftchi Fergana sa 1:0.

Bila je ovo druga utakmica Sarajeva na pripremama u Antaliji te su slavili i prvu pobjedu nakon remija protiv Lokomotiva iz Taškenta (1:1). Inače, današnji protivnik Sarajeva završio je prošlu sezonu u uzbekistanskoj ligi na 11. mjestu od 16 timova. 

Bordo tim je današnji meč veoma dobro otvorio te je već u 8. minuti imali dva dobra pokušaja, ali rezultat je ostao nepromjenjen. Ipak, već pet minuta nakon toga, Sarajevo je povelo i to pogotkom Hebibovića. Kadušić je uzeo jednu loptu protivničkom timu te je sjajnom dugom loptom uposlio brzonogog Hebibovića koji je bez problema matirao protivničkog golmana. 

Isti fudbaler je imao priliku i u 25. minuti, ali je oboren nakon jednog kontakta u šesnaestercu, međutim sudac nije ništa svirao. Sarajevo je pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti, imalo dobru priliku preko Ahmetovića, ali njegov udarac je odbranio golman Neftchija. 

Nastavak meča donio je nešto bolju igru ekipe iz Uzbekistana, ali jedino vrijedno pomena su dvije prilike iz 57. i 65. minute koje nisu rezultirale ozbiljnijim opasnostima po gol Pavlovića. Sarajevo je do kraja meča bez većih problema privelo utakmicu kraju te su slavili zasluženu pobjedu. 

FK Sarajevo je današnji meč počeo u sljedećem sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Rustemović, Sarić, Duljević, Crnkić, Hebibović, Ahmetović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti