Sarajevo i Željo bolji od Univerzitatee i Maribora

Počeo 7. međunarodni turnir "Igraj fudbal, živi život"

Sarajevo i Željo bolji od Univerzitatee i Maribora

Danas je svečanim otvoranjem počeo sedmi međunarodni G-Drive fudbalski turnir za kadete "Igraj fudbal, živi život".

Željezničar i Sarajevo su u uvodnim mečevima slavili pobjede protiv Maribora i Universitatee.

"Na ovom turniru su u prošlosti igrali igrači koji su danas veoma poznati, a iz Sarajeva su zbog toga u svijet otišle pozitivne poruke. Očekujem i ove godine da bude lijepa atmosfera koju će ova djeca pamtiti", kazao je ovogodišnji ambasador turnira je Mirsad Fazlagić, proslavljeni igrač
Sarajeva i legenda fudbala na našim prostorima.

Prisutnima se ispred Udruženja “Profesional”, organizatora turnira obratio Dejan Radović koji jepoželio dobrodošlicu svima.

"Hvala vam što ste prisustvom uveličali ovaj turnir. Ova djeca
oživljavaju moje slike iz djetinjstva, drago mi je da smo spojili ekipe koje su u prošlosti igrale skupa, trudimo se da iz godine u godinu budemo kvalitetniji. Prethodnih godina su mnogi dobri igrači igrali na ovom turniru kao i ekipe, nadam se da će neko i od ove djece uspjeti u karijeri i neka ove godine pobjedi najbolji."

I ove godine, generalni sponzor turnira su GAZPROM benzinske stanice koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive. Pored generalnog sponzora kompanije Gazprom pokrovitelji turnira su Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Kantonalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Općina Centar, Općina Novi Grad, Manifestacija Novogradski Dani i BH Pošta.

Prošlogodišnji prvak ekipa Sarajeva je igrala prvi meč turnira protiv Universitatee i slavila pobjedu od 2:1. Pobjedu Sarajevu je donio Gasal, koji je nakon solo prodora pogodio i postavio konačnih 2:1.

Sarajevo je igralo u sastavu: Dizdarević, Nikolić, Islamović, Čičkušić, Sabljica, Jašarević, Gasal, Hasančić, Nargalić, Kadrić, Đokanović, Krkalić, Obuća, Kečanović, Šuvalija, Sejmenović, Gusinjac, Đuderija, Karić i Mulaosmanović.

U prvom susretu Grupe B, snage su odmjerili Željezničar i Maribor, a Plavi dječaci su slavili ubjedljivu pobjedu od 6:1.

Slovenci su odlično otvorili duel i golom Peniča stigli do vodstva, ali to je bilo sve što su napravili na ovom meču, jer su nakon toga Plavi krenuli u totalnu ofanzivu. Tako je Željo golovima Huskića i Aljića preokrenuo rezultat u svoju korist i sa vodstvom od 2:1 otišao na odmor.

U nastavku, Mulaosmanovićevi momci su nastavili u istom ritmu, pa je Aljić drugim pogotkom na susretu povisio na 3:1, da bi Šošić postigao dva brza pogotka i Plave doveo do visokih 5:1. Pred sami kraj meča, Helać je postigao gol za dodatno povećanje vodstva Željezničara i tako
postavio konačnih 6:1.

Željezničar je igrao u sastavu: Miličević, Mujić, Aljić, Panjeta, Duraković, Sarajekić, Cacan, Ramić, Salanović, Džanko, Musić, Pojata, Muftić, Ahmić, Huskić, Gušo, Beća, Džindo, Drina, Hurić, Hadžić, Helać,
Sojkić.

Treću utakmicu na turniru su igrali Vojvodina I Vardar. Mladi igrači iz Skoplja su iznenadili dobivši 1:0. Zadnju utakmicu prvog dana su igrali Osijek i Budućnost, a trijumf je pripao Podgoričanima (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije