Sarajevo lako protiv Modriče

Sarajevo lako protiv Modriče

Sarajevo je, kako se to i očekivalo, došlo do sva tri boda u susretu sa oslabljenom Modričom. Bordo tim slavio je sa 2:0 golovima Avdića i Rizvanovića.

Domaći su od samog početka susreta imali terensku inicijativu protiv podmlađene ekipe Modriče, koja je na stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu istrčala sa čak osam fudbalera iz juniorskog pogona.

Igrao se 13. minut kada je odbrana gostiju kapitulirala, a strijelac vodećeg gola za bordo sastav bio je Alen Avdić. Nakon postignutog gola, tempo igre je prilino opao, pa se do kraja poluvremena igra uglavnom odvijala na sredini terena. Pred sam kraj prvog poluvremena, domaći su stvorili dvije izgledne prilike u jednom napadu, ali Ihtijarević u dva pokušaja nije uspio zatresti mrežu gostujućeg golmana.

U nastavku su gledaoci na našem najvećem stadionu uglavnom gledali uspavanku, bez većih prilika na obje strane, iako je domaći sastav imao nešto više od igre. Devet minuta prije kraja meča, sudija je opravdano pokazao na najstrožu kaznu u korist domaćina, a siguran izvođač za 2:0 bio je Rizvanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.