Sarajevo lovi pojačanja: Kontaktiran bivši golgeter Radnika
Foto: FC Aktobe

Srbijanski napadač će napustiti Aktobe

Sarajevo lovi pojačanja: Kontaktiran bivši golgeter Radnika · Saznajemo

U FK Sarajevo ovih dana intenzivno razmišljaju o pojačanjima za drugi dio sezone. Jedan od "pickova" Husrefa Musemića za zimski prijelazni rok je 26-godišnji srbijanski napadač Marko Obradović.

Obradović je dobro poznato ime na premijerligaškim terenima. Igrajući u prošlosti za Radnik bio je jedan od najubojitijih napadača u BiH i noćna mora za svakog golmana, a s obzirom da mu u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže u Aktobeu, vrlo lako bi se mogao vratiti na premijerligaške terene.

Za Obradovića su veliki interes pokazali čelnici FK Sarajevo i voljni su da ga angažuju već u zimskom prijelaznom roku, a kako saznajemo, konkretni razgovori između dvije strane su već obavljeni.

Olakšavajuća okolnost za FK Sarajevo je to što bi Obradović na Koševo mogao stići kao slobodan igrač. Iako mu ugovor s kazahtanskim klubom važi do kraja godine, velika je mogućnost da će u narednim danima doći do prijevremenog raskida, tim više što nije u prvom planu kod stratega Mukhanova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje nejasno da li u Sarajevu sa Obradovićem žele dodatno osnažiti konkurenciju u napadu, ili pak traže zamjenu za najboljeg strijelca Mersudina Ahmetovića, koji se proteklih dana dovodi u vezu s nekoliko klubova.

Osim Sarajeva, jedan od klubova koji također vodi borbu za Obradovićeve usluge je albanski Kukesi. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi